lauantai 4. tammikuuta 2014

Joa 1v, 3vkoa ja päivä

Neuvolakortissa lukee;
"Suloinen poika. Kasvut hyvät, normaali sekaruoka. Paljon omaa puhetta, tavuja. Yöt nukkuu hyvin. Tukea vasten nousee ja tuen kanssa kävelee."
Paino 9220g, pituus 74,8cm, pipo 45,8cm.

Joa osaa;
-sanoa pappa, hauva (hauvauvauvauva), vauva (vauvauvauvauva), soittaa (toitta), kissa (k)isshhh), vettä (tettä), kiik-kaa (taat-taa), nam, äiti, kiitti (tiitti), tissi (titti)
-taputtaa, vilkuttaa, näyttää kieltä pyynnöstä
-näytellä esim. että joku on kirpeää tai että mukamas syö kiven tms. lattialta :D
-ymmärtää älyttömän paljon puhetta
-kävellä kävelykärryä/rattaita/tuolia työntäen
-kävellä tukia pitkin
-seisoa pieniä hetkiä ilman tukia (harjoittelee, uskallus puuttuu vielä)
-kiivetä sen omalle nojatuolille
-laskeutua lähes aina sohvalta, sängyltä yms. oikeinpäin alas
-näyttää kysellessä erilaisia asioita ja tavaroita

Hassuja matkimisia se on ruvennut tekemään, mm. "laittaa" puuterihuiskulla meijän yhelle hopeiselle pääkallolle puuteria, osoittelee kaukosäätimellä telkkaria ja painelee nappeja siitä.. :D


Hampaita Joalla on viisi kappaletta, viides tuli synttäriviikonloppuna läpi ja sen jälkeen ruoka on ruvennut maistumaan tosi hyvin!
(Joa söi n. kuukauden tosi huonosti, n. lusikallisen/ateria. Oli myös kyllä kipeenä parin päivän tauoilla yli kuukauden.)


Joa nukkuu n. 11-12h kestävät yöunet.
Juo edelleen kerran yössä maitoa.
Viime yönä Joa huus ku syötävä, kun ei saanut maitoa silloin ku sattui heräämään (3.30).
Annoin pari huikkaa vettä- se autto hetkeks ja sit alkoi taas kauhea huuto. Voi raukkaa. :)
Päätin jo jonkin aikaa sitten, että maitoa meillä saa vasta aamuviiden jälkeen.
Aika täsmällisesti se pitkään heräilikin sit 4.30-5.30 välillä sitä haluamaan. Joskus lipsunut vähän aiemmaks, kun oon ite ollut niin unenpöpperössä. Jos Joa herääkin aiemmin, niin käyn laittamassa maaten, pistän tutin suuhun ja silittelen päätä hetken jos tarvii.
Nyt musta tuntuu, että noi kaikki uudet taidot taas vaikuttaa meidän öihin; Joa itkee sängyssään joskus jo tunnin unien jälkeen seisten, siihen riittää onneks vaan makuulleen laittaminen, unilelu kainaloon ja peitto päälle.
Oon joka aamu jossain vaiheessa ottanut sen meijän viereen. Usein nukkuu siinä vielä n. puol tuntia - tunnin- joskus se bailaa itekseen istualteen meijän päiden luona, vilkuttaa Minni- kissalle jne meidän torkkuessa. :D
Ajattelin jossain vaiheessa keväällä viimeistään yrittää vierottaa Joan yömaidosta- toivon kyllä, että se tekis sen itse. :D


Sit ois edessä myös tuttipullosta ja tutista vieroittaminen, mutten ota stressiä jos se venyy vaikka 2- vuotiaaseen asti.


Päiväunia Joa nukkuu edelleen kahdet päivässä, ekoille menee n. 3 tuntia heräämisestä- toki yöstä ja aamun menoista riippuen.. Nukkuu keskimäärin 1,5h.
Toiset 3-5 tunnin päästä siitä, kun on edellisiltä päikkäreiltä herännyt. Nukkuu n. 45min-1,5h.
Joskus jos tokille päikkäreille meno ajoittuis vasta n. klo 18, niin tehdään vaan iltatoimet normaalia aiemmin ja pistän Joan aiemmin nukkumaan. Normaalisti Joa käy nukkumaan 20-20.40.


4 kommenttia:

  1. Ihana :) Meidän 1v sängystä kuului viime yönä: "Namnamnammam pyyyvää pyyvää". Hyvää on ollut uniruoka :D Ei itkua eikä seisoskelua tällä kertaa..

    VastaaPoista
  2. Ihana :) Ihan käsittämätöntä miten tämän ikäiset ymmärtää niin paljon :O Mäkin jos olkkarissa kysyn vaikka ''missä auto'' Niilo kävelee tai konttaa huoneeseensa, kaivaa sen pienen punaisen auton jostain ja tuo näytille tai huutaa omalla tyylillään ''katsomaan''. Käsittämätöntä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä. Joo, ihan uskomattomia juttuja tulee usein ja miettii, että miten noi voi ymmärtää jo :D

      Poista